Confinats

Dimarts 5 de maig de 2020

Ens llevem i decidim deixar la sortida del dia pel vespre, anirem a passejar.

El matí de feina, el migdia tranquil, la tarda de gravar vídeos.

Es fan les 8 i decidim explorar el perímetre d’un kilòmetre que ens permet la passejada. Consultem l’itinerari a unkm.fr, segons la web de 7,7km, i acceptem el repte.

El recorrgut d’un km a la rodona que podem fer des de casa nostra

Anem fins al passeig, on comencem el recorregut cap el nord. Arribem fins a Martí i Julià, per on pugem fins el Parc de ca l’Arnús, que està tancat.

Travessem l’autopista cap a la Morera però de seguida girem. Passem pel parc del costat de l’escola d’art Pau Gargallo, on un grup de noies joves es fan fotos.

No acabem de veure clar com continua el recorregut, encara no hem donat permís per compartir la nostra ubicació a la web, ens confonem de carrer i ens veiem obligats a sortir del perímetre caminant per carrers de casetes desèrtics que d’altra manera mai hauríem visitat.

Un cop donat permís, redrecem el rumb. Passem pel lateral de l’autopista a Sant Crist, i fem giragonses per carrers secundaris on la gent es parla d’un balcó a l’altre. Intentem imaginar-nos com aquests altres barris han viscut el confinament.

Tornem a travessar l’autopista i ja tornem a estar en territori conegut, sembla estrany com una via pot arribar a dividir una ciutat. Baixem fent escala per optimitzar la distància. Es va fent fosc mentre arribem al passeig marítim, on hi ha poca gent però sí uns quants grupets de joves immunes al confinament.

Arribem a casa a tres quarts de deu, ens hem passat de l’hora que tenim per fer un passeig.