Confinats

Diumenge 5 d’abril

Començo el dia fent dissabte: canvi de llençols, neteja de vidres després de les pluges, posar rentadores al terrat.

Li faig una bona estona de companyia a la Wilma: la deixo sortir de la gàbia i la ruixo ben xopa. Fa una volta a tota velocitat i es queda a l’escala que penja del sostre. Llegeixo. Ens diem coses.

Al cap d’una bona estona li dic la paraula màgica: pipes. Es posa alerta i quan veu que m’aixeco se’n torna disparada a la gàbia. Li dono unes quantes pipes i la deixo tancada.

Estenc. Poso una altra rentadora. Llegeixo una bona estona més al terrat i de tant en tant passejo la vista per la resta de terrats on hi ha tota mena d’activitat. Avui quedo ben assoleiada. Així el confinament es fa menys feixuc.

Dinar. Quatre notícies mal comptades. Migdiada.

Quan em llevo em faig un petit horari per la tarda.

Fins a les 5.30: lectura.

De 5.30 a 6.30: em proposo millorar el sistema perquè els coloms no facin nius als forats de ventilació de la façana, l’estiu passat vam tenir una invasió d’àcars i no vull ser la primera portadora d’una nova malaltia.

Hem provat durant un parell de mesos una mena de tires platejades reflectants, penjades des del pis de dalt i col·locades just davant les obertures. Han funcionat aquesta temporada, fins i tot en vaig fer una segona versió, però els coloms sembla que comencen a entendre com funcionen i fan guàrdia davant de la finestra esperant que el sol no reflecteixi a les tires i els enlluernin. Ja n’he vist més d’un que ha aconseguit entrar. Hem de canviar d’estratègia.

Tenim una malla de plàstic verda que vam comprar per tapar l’hort urbà i d’aquesta manera evitar que els gats el fessin servir de lavabo. Se m’acut que podem convertir-la en una xarxa ben ampla que tapi l’accés a tota la façana entre els dos pisos.

Pujo, calculo les mides a ull i començo a tallar fil i el lliguem a la barana del pis de dalt. Llenço els fils l’altre extrem i baixo a recollir-los a la nostra finestra. Els lligo com puc. La xarxa queda força separada de la paret, però com que és prou ampla no crec que puguin entrar a les obertures. Repeteixo l’operació a l’altra finestra.

La instal·lació és una mica precària però crec que és molt més neta i eficient que el sistema anterior. Espero que funcioni.

6.30: començo sessió de gimnàs que fa dos dies que no n’he fet. Dos vídeos d’exercicis i dos d’estiraments.

Abans de les 8: baixo a llençar paper al contenidor que acaben de posar. Miro la façana, sobre la nostra finestra, la xarxa ha quedat professional 🙂

Llegir. Sopar. Telenotícies. Mirem el No pot ser que tracta de l’addicció al mòbil. No puc estar més satisfeta amb l’autocontrol que he aconseguit, no em costa gens, ni tan sols ara, limitar-ne l’ús a una hora diària. Quan acaba, anem a dormir.