Confinats

Dijous 26 de març

Calendari del confinament a la pissarra
Se’ns acaba el primer tram del calendari de confinament i cal afegir més ratlletes

Un altre dia que pujo a treballar abans de les 9.

Faig feina però tinc massa fronts oberts entre mails de cosetes i de classes. Avui costarà.

Un professor d’Eina em truca preocupadíssim perquè li han bloquejat un compte que havia fet per compartir amb els alumnes. Si puc fer alguna cosa. Jo? Cap. No tinc Instagram, el de la meva gata i encara gràcies. Fa setmanes que ni tan sols hi entro. No m’agrada. En el fons, li dic, el que li cal és Flickr, però Instagram se l’ha carregat. Ho admet, però tothom fa servir Instagram.

Dinar. Notícies. Migdiada.

Tenim reunió de profes d’Eina a les 4. Som 27, a veure què passa. Després de les típiques dificultats tècniques comencem. Cadascú explica com ho està fent. D’eines surten el Moodle, Teams, mail, Whatsapp i Telegram.

Això em fa reflexionar i penso com deu ser que, sent alumne, t’apareguin missatges del profe al Whatsapp. Em sembla espantós. Intervinc per fer esment de la importància de separar vida privada i vida professional. Acabo admetent que potser és una mania meva, ja ho sé, però justament aquests dies que els entrem a casa, a la seva intimitat, em sembla encara més important respectar-ho.

Per la resta, tinc la sensació que l’objectiu és, malgrat les limitacions i en la mesura del possible, tot continui igual. Fent les adaptacions que calgui. No hi ha d’altra.

Durant el matí, hem rebut un mail del rector de la UPF adreçat a tota la comunitat universitària. Justament avui, en aquesta setmana esgotadora a nivell de classes. En l’últim punt parla d’evitar cedir a la temptació del sobreesforç. De confiança entre la comunitat i suport mutu. Em sento reconfortada.

Al vespre, trucada d’un profe del postgrau. Que ho deixa. Que no pot fer les adaptacions que caldrien en la seva situació actual. No és tan fàcil. Tinc la impressió que s’ha normalitzat el sobreesforç que estem fent aquests dies. S’ha convertit en una exigència. Penso en el mail del rector.

Sopar. Notícies. Polònia. Em costa dormir.