Confinats

Dissabte 14 de març

Ja se’ns ha demanat que ens confinem a casa i en cas de sortir al carrer mantinguem la distància de seguretat.

Passo el matí a casa, i periòdicament trec el cap per la finestra. Vivim a una zona de mercat i és dissabte. Penso com n’és de difícil de canviar els hàbits de la gent.

El carrer és ple dels compradors de dissabte que fan la compra setmanal. Empenyen carros, com cada dissabte. Fan cua disciplinadament a fora de les polleries mantenint la distància de seguretat. No m’atreveixo a acostar-me al mercat.

No puc parar de refrescar Twitter, una ansietat similar als dies posteriors a l’1 d’octubre.

Diuen que el Pedro Sánchez explicarà les mesures que han pres al Consell de ministres a les 2 del migdia. Una mica abans poso la tele. A les 2 no, serà a les 3. A les 3 diuen que sortirà durant la tarda. Deixo el 3/24 de fons en bucle mentre faig tasques a casa, combinades amb el refresc constant del Twitter.

Pujo al terrat una estona, i miro el carrer. Ara no hi ha ningú. Vigilo quan obren el súper de la cantonada.

Just quan obren surto un moment i compro sola les llaunetes dels gats, d’això no en falta.

Aprofito per fer una volta i vaig fins el carrer d’en Prim. Molt poca gent pel carrer, molt silenci. Baixo pel carrer d’en Prim i hi ha cues endreçades davant el Condis i la ferreteria.

Torno per la Rambla, poca gent. Els bars tancats i un grup de joves que aprofiten per seure en una terrassa.

Em sorprèn un grup de gent davant del quiosc del passeig. De seguida identifico que és la cua per donar sang, l’autobús és allà al costat. És admirable.

Pujo pel carrer del Mar i tot està tancat excepte les farmàcies, que han improvisat una mena de carrils pels clients, les botigues de pernil, el forn de Can Bertran, buit, i Can Boter.

Torno a casa. Miro el Twitter. Fem un Hangouts amb la família del Dani, desorganitzat. Tallem perquè surt el Pedro Sánchez.

Diu que dilluns podran obrir les perruqueries.

He fet servir el mòbil 4h 40min, 3h 41min de Twitter.