Confinats

Dissabte 18 d’abril

La intenció és aprofitar el matí al terrat encara que no faci gaire sol. Pujo a primera hora però fa fred. De seguida baixo i procastino una estona a l’ordinador, també és bo de tant en tant.

Torno al terrat per encendre la barbacoa. Poso herbes seques i branquillons al fons, una mica de paper de diari i el carbó a sobre. L’encenc amb un sol misto i sembla que engega. Avui he triomfat.

Al cap d’una estona obro i remeno, però em sembla que més que ajudar al foc l’he ofegat. A partir d’aquí comença una contrarellotge per revifar-lo. El centre està ben roent, però no hi ha manera de que es propagui.

Arriba l’hora de fer el dinar. Avui l’objectiu és fer una paella. El Dani la puja amb els ingredients tallats i força oli. Triga una bona estona escalfar-se i a aquest pas no dinarem. Avortem l’operació paella i la baixem a la cuina. Mentrestant, deixem uns espàrrecs a la graella que van fent.

Per sort, encara podem dinar al terrat.

A la tarda llegeixo i escric. Decideixo banyar-me, que feia mesos que no ho feia.

Torno a llegir.

A l’hora dels aplaudiments comença a ploure, segons diuen en tenim per quatre dies.

Ens preguntem si la pluja farà anul·lar el concert. No. I avui amb cançons especialment animades i una claca especialment motivada, que contrasten amb el cel. Em poso els taps i continuo llegint.