Confinats

Divendres 8 de maig

És divendres i avui tinc dues hores de classe. Abans, però, la caminada del dia. Pujo per la Rambla, travesso per la riera Canyadó i torno descalça per la vora de la platja.

A mida que m’hi m’acosto veig una quantitat immensa de plàstics, com les que embolcallen els paquets de tabac, però no entenc que n’hi hagi tantes i tantes. Un cop al damunt, veig que semblen pells de petxina.

El Dani, que ens trobem a mig camí, m’il·lustra i m’explica que són barquetes de Sant Pere (Velella velella) i recordem que l’any passat ja n’havíem vist, amb menys quantitat i amb la vora blava. Aquestes són totalment transparents, no sé per què.

Platja de Badalona plena de Barquetes de Sant Pere
Les barquetes de Sant Pere a la platja (la foto és de dissabte, que divendres no hi vaig pensar)
Baruqueta de Sant Pere
Una de les barquetes de Sant Pere (sembla que són tòxiques, millor no tocar-se els ulls!)

Tornem a casa i a quarts de deu puntualment comença la classe. Avui és de repàs voluntària, però de seguida tinc 22 dels 27 alumnes connectats. Em sorprèn gratament aquesta implicació. Els passo els vídeos perquè cadascú se’ls miri amb calma i em quedo a l’espera d’atendre dubtes més particulars pel xat.

A la tarda, tercera jornada del Wordcamp. Altra vegada chromecast, tele i dos canals. Avui ens quedem amb la xerrada del Nahuai Badiola, que parla de sostenibilitat (també) en l’àmbit web. Tenim un client que ja ens ha demanat un allotjament sostenible (l’hem posat a Suïssa!) i és un tema que ja havia investigat per fer una redacció de suec. La xerrada, però, ens serveix per concretar i decidir, ara sí, que això també ho posarem (i destacat) al llistat de deures.

A les 18.30 els faig el salt perquè la LadyBenko fa una xerrada sobre DRY CSS al Twitch. Primera vegada que em connecto al Twitch. Si n’aprendré de coses aquestes dies!

A les 8 trobada amb la família, aquest cop per Zoom. Una altra plataforma que he descobert gràcies al confinament.

Ni gimnàs, ni lectura. Sopar i sèrie.