Confinats

Dissabte 9 de maig

El nostre instint ens diu que sent dissabte tothom dormirà fins tard i aprofitaran el torn del vespre. Nosaltres portarem la contrària: poc després de les 8 ja som al carrer. Avui, passeig.

Pugem per la Rambla, mentre a l’altra banda de la via l’activitat és frenètica. Creuem el pas de la Riera Canyadó i recorrem un trosset cap amunt per la platja.

Fem mitja volta, i cap avall.

La vora és plena de plàstics: n’hi ha de petits però també ampolles, compto tres encenedors. El proper dia portaré una bossa i en recolliré, així fem alguna cosa més de profit.

Tornem per Canonge Baranera i ratifiquem que l’ésser humà és un animal de costums, fins i tot en època de confinament. Cues a la carnisseria que encara no ha obert, cua al forn, cua al súper, cua a tot arreu. És dissabte i dissabte és el dia que s’ha d’anar a comprar.

Aprofito el que queda del matí per posar una rentadora, que demà ha de ploure, li faig companyia a la Wilma i rescato llibres que tenia pendents de llegir.

Dedicaré la tarda a començar-ne algun i sobretot demà, mentre plogui, recuperaré tota la lectura que no he tingut durant la setmana. També aprofitaré per fer com a mínim estiraments, que passejar per la platja carrega les cames després de tants dies amb activitat física diferent.