Confinats

Dijous 7 de maig

A les 4.20 de la matinada obro els ulls, sento que plou, el Dani mira per la finestra. M’avisa que hi ha una fuita d’aigua al carrer. M’aixeco i veig que el carrer és un riu.

Truco a la companyia d’aigua, al telèfon d’avaries, i s’engega una locució que sembla no acabar mai sobre drets i deures en relació a les dades. No l’escolto, és clar. Acabat aquest disclaimer la musiqueta d’espera. Em desespero i penjo.

Truco al 112 amb recança, no sé si el nostre problema és prou prioritari aquests dies, però m’atenen de seguida i molt diligentment. Un cop preses les dades em passen amb la policia, suposo que de Badalona, om em surt algú desganat. Me l’imagino panxut i arrepapat a una cadira amb els peus sobre la taula mentre llepa un escuradents: dígamevale, paso el aviso. Em sembla que no em diu ni adéu.

Baixem al carrer a veure’n l’origen. Surt aigua a raig d’una de les preses i també de sota la porta d’una botiga. Truco el timbre, no sé ben bé qui viu a dalt, però no em contesta ningú. Tindran una bona sorpresa quan es llevin.

El carrer com un riu per la fuita

Gairebé tres quarts d’hora després de la trucada arriba un operari amb una mena de clau gegant. No veiem el que fa, però suposem que tanca l’aixeta d’aquell tram. De la mateixa manera que ha aparegut, desapareix.

Intentem dormir però no acluquem ull, finalment ens despertem, esmorzem i sortim a fer un volt.

El matí passa tranquil, la tarda assistim a la segona jornada de la Wordcamp.

Avui és el dia gran, que el creador de WordPress, el Matt Mullenweg hi serà en directe de 8 a 9 per respondre les preguntes dels assistents. Se’l veu un paio simpàtic, proper, que sap què funciona i què no del WordPress. Tothom queda encantat.

A banda de (requete)confirmar que la gent que parla anglès no entén la importància de poder traduir fàcilment les webs (una funcionalitat no inclosa en WP, que espera tenir-la el 2022, per ells no hi ha pressa), ens descobreix una web ben curiosa: eunoia.world, un recull de paraules de que no tenen traducció a altres idiomes.

Són les 9, un altre dia sense fer exercici i sense llegir. Però amb un munt de deures per fer ben apuntats a la llibreta.