Confinats

Dissabte 15 de maig

Avui és l’aniversari de l’Ada, que està a Suècia, semiconfinada. Es parla molt del no-confinament suec, però el cert és que les universitats estan fent classe virtual des del mateix moment que nosaltres i qui pot treballa remotament. Les escoles i els bars estan oberts, però la manera que tenen de viure allà no té res a veure amb nosaltres.

Justament a la tarda m’assabento que ens han anul·lat el vol a Göteborg que teníem el 18 de juny. Era de suposar, però mantenia una remota il·lusió que alguna cosa passaria i podríem anar-hi de vacances.

Faig la reclamació perquè ens tornin l’import a Ryanair, sorprenentment ben indicada amb un enllaç inequívoc al costat de l’estat “cancel·lat”. A veure si són tan eficients amb el retorn dels diners.

Reviso a Norwegian el vol de tornada, allà sembla que no passa res, continua deixant-me fer el check-in. Suposo que també el cancel·laran, ja veurem.

Amb molta pena cancel·lo la stuga que teníem llogada en una granja, demà tocarà anul·lar la que havíem reservat via airbnb a la västkusten.

Des del 2006, i exceptuant el 2008 del que no trobo documentació gràfica, hem anat cada any a Suècia de vacances. Serà el segon que li fallarem.

Faig una llista de la compra que li encarregaré a l’Ada: sabó, Läkerol. Aquest any volia comprar uns quants llibres, però això em sembla que ho faré online, i que m’enviin la comanda.

Però bé, mai se sap, no perdem l’esperança, que potser a finals d’agost ja podem viatjar. Només cal patir per l’avió, per la resta, als llocs que anem a Suècia estem més que aïllats. Allà només toca patir per les paparres que porten un altre virus que també fa força por, el TBE. Ja veurem.

Al vespre fem una celebració virtual, i l’Ada apaga les espelmes remotament.

El pastís improvisat: un kardemummabulle.