Confinats

Diumenge 12 d’abril

Com que encara tinc una mica de pintura aprofito per pintar l’ampit de la finestra, que les cagades de colom i les contínues neteges l’han deixat molt desmillorat. Fa goig, ben blanquet.

Escuro la pintura a les zones més desprotegides de la paret del terrat.

De les pipes que vaig plantar fa uns dies n’estan començant a sortir els girasols, i ja és el moment de posar-los cadascun en un test. Tenim molts testos plens d’herbes.

Trec les herbes, remoc la terra i poso la planteta al mig. Acte seguit he de cobrir el test amb la mateixa malla que he fet servir pels ocells, en aquesta ocasió perquè els gats no tinguin temptacions de remenar-ho.

Faig una pausa, estenc una rentadora, baixo i aprofito que la Roomba ha acabat de passar per fregar tot el pis minuciosament. Continuo hiperactiva.

Torno a pujar i acabo de transplantar els girasols i cobrir els testos amb la malla. Són 12, a veure quants acaben fent pipes.

Dinem pollastre amb prunes i pinyons, que avui és festa grossa.

Migdiada. Cafè. Acabo de fregar racons, trec la pols.

Continua l’anar i venir frenètic dels coloms ara que he tret la malla. Detecto una cagada ben grossa a la finestra que he pintat aquest matí. Grrrr… La netejo però arrenco una mica de pintura.

Trec el cap per la finestra contínuament, i enxampo el colom petit treient el cap pel forat. Espero que aviat voli i s’emancipi. Aprofitaré per tornar a posar la xarxa.

Llegeixo. Escric. Aplaudiments. Puntualment el veí comença a bramar. Em poso els taps. Silenci.