Confinats

Divendres 1 de maig

Dia del treballador, és festa. Com tots els festius assoleiats, després d’esmorzar pujo al terrat per aprofitar l’exterior.

Fa molt de vent, molt desagradable. Endrecem els testos, que estaven repartits pel terrat des que vaig pintar. Els aliniem mil·limètricament, caldria netejar-los d’herbes i renovar plantes, però de moment ha millorat bastant.

Intento llegir una estona a l’aire lliure però el vent ho fa impossible. Em fixo en el balcó musical, ja ha tornat la bandera cubana. Deu haver passat per la rentadora.

Em trasllado a llegir amb la Wilma, la deixo volar, tot i que el seu interès real és que li doni pipes, encara que això impliqui tornar a la gàbia.

Al migdia, mirem l’inici del Telenotícies i altra vegada tenim la sensació de que tot s’ha acabat. Potser volen transmetre l’optimisme per aquest canvi d’etapa, però em costa veure-ho així.

Si no fos pel confinament, avui estaríem a l’escape.cat, una mena de convivències digitals a Santa Maria d’Oló. Ho han convertit a l’intro, per streaming.

A les 6 ens connectem puntualment i assistim a una visita guiada virtual per una expo de projectes artístics digitals fets durant el confinament.

Ens sorprenem de com d’adaptats n’estem al confinament de com, si a partir de demà ja ens deixen passejar, per la resta ja ens va bé com està.

L’emissió de l’Intro es talla en sec mentre veiem un ballarí que dansa al ritme del codi que també veiem com s’ecsriu en pantalla. Sembla ser que Youtube els ha censurat per posar música amb drets, però de fet era música generada algorísticament, impossible plagiar-la.

Al cap d’una estona ens podem reconnectar al concert-performance, però ja ho deixem, mirem l’últim capítol de la segona temporada de Halt and catch fire.