Ofertones

Reclam d'un pis en venda a Alfons XII. Hi ha un mapa d'Espanya amb una creu indicant el "lloc"

El dia que vaig trobar aquest anunci (excelente ubicación!!!) vaig començar a coleccionar el que jo anomeno ofertones. Feia temps que m’atreien, però mai m’havia atrevit a arrencar-ne cap. Aquest, però, em va confirmar la gran saviesa gràfica que s’amaga rere els anuncis amateurs del carrer.

Des d’aquell dia, ara ha fa uns quants anys, arrenco tots els anuncis que em sorprenen i els deso en aquestes carpetes amb fundes de plàstic. Ja en tinc gairebé 200.

Malgrat que l’interès inicial era purament lligat a la seva gràfica i, més en general, als aspectes comunicatius, mica en mica he descobert exemples que van més enllà. N’hi ha que es repeteixen com el de la metgessa russa que fa massatges, el senyor que fa mudances amb una cal·ligrafia inintel·ligible o els que he trobat aquesta setmana.

Dijous passat, a prop de la sagrada família, en vaig trobar un d’algú venia un mòbil (vaig pensar que no conexia ebay) i, ahir, a Gràcia la mateixa persona venia uns prismàtics. Por deuda. Encara li dono voltes.

Anunci del Nokia, escrit a mà
Anuncis dels primsàtics, escrit a mà amb un dibuix esquemàtic

La col·lecció l’estic escanejant… la tinc a l’àlbum

One thought on “Ofertones

  1. Juas!
    Que bo, avui mateix he vist l’anunci dels prismàtics a Pau Claris, enganxat a una parada de autobús.
    Un senyor s’ho mirava amb molta atenció…
    Però és molt curiós, perque el mòbil és el mateix, i en canvi la cal·ligrafia és totalment diferent, les lletres i sobretot els números no semblen fetes per la mateixa persona. Wrarro wrarro wrarro.

Comments are closed.