La festa del grafisme

Ja hem tornat de la festa del grafisme que s’ha celebrat a Portbou aquest cap de setmana, entre el 3 i el 5 d’octubre.

Cartells escrits a mà anunciant la festa del grafisme

Nosaltres hi vam arribar ahir cap el migdia en tren, un dels grans avantatges del lloc. Portbou és, a més, un poblet molt maco i el suficientment recollit perquè els assistents no ens hi perdessim i poder mantenir d’aquesta manera el caliu (tot i la fresca que hi feia!)

Nosaltres hi hem xalat de valent, suposo que com la majoria dels que hi erem (un munt de gent!).

A banda del lloc i de l’ambient festiu, un factor que crec que ha estat importantíssim perquè es generés aquest bon rotllo general és la manca de pretensions. Pretensions en el sentit de no voler una trobada elitista, un festival “de disseny”. Això ho deixava molt clar tot el material “publicitari” de l’event: molt low tech, molt casolà, una clara declaració d’intencions.

Moment del concert de Cabo San Roque

I és que la gràcia és que la gent que hi havia era molt normal (no hi havia ningú disfressat “a lo Sónar”) (bé, sí, rectifico: n’hi havia un), gent del ram que es troba perquè té interessos comuns i perquè els ve de gust passar l’estona junts. I escoltar gent com ells que els expliquen coses que entenen, fer alguna intervenció en un taller i distreure’s al guateque del vespre (o nit-matinada!).

Composició de la paraula "portbou" en paper sobre una reixa amb el mar de fons

I ja està!

A esperar l’any vinent!

Més fotos a l’àlbum