Escombraries

Les bosses Vintage que vaig trobar a les escombraries: una de taronja de l'olimpíada de Montreal 76 i una blanc amb les lletres PUMA i la mascota


Una de les coses que més em sorprenia de la Mireia era la seva capacitat per fer autèntiques troballes a les escombraries. No és que trobés objectes de gran valor, però sabia veure quan alguna cosa podia ser aprofitada per passar a ser un objecte útil i, en la majoria de casos, envejat.

La Yolanda, deixebla en aquest sentit de la Mireia, sempre diu que quan tingui una casa no comprarà ni un moble: els recollirà tots de les escombraries. A veure si diu el mateix ara… 😉 Però té raó: la gent llença coses que encara estan noves. I algú altre les pot aprofitar.

En el meu cas, ara se’m fa impossible passar pel costat d’un contenidor rodejat de trastos i trastets i no aturar-me (amb la vista, d’entrada) per intentar trobar un diamant en brut.

I és que a Badalona, en una cantonada que no descobriré, hi ha una mina. Cada vegada que hi passo hi ha alguna cosa aprofitable. El millor que hi he trobat: dues autèntiques bosses vintage. Res de caríssimes reedicions: una de Puma i una de l’Olimpíada de Montreal ’76, la de l’any que jo vaig néixer.

El més curiós del cas és que la meva mare, que feia cara de fàstic mentre jo rentava les bosses al safareig, l’altre dia em va ensenyar orgullosa el trofeu que hi havia trobat ella: un petit drac de peluix. Això s’encomana.

One thought on “Escombraries

Comments are closed.