Blog Day 2005

Logotip del Blogday 2005

Em sumo a la iniciativa del BlogDay per descobrir 5 weblogs que podrien formar part d’un hipotètic blog.art (m’agrada amb el punt hereu del net.art), si bé tinc clar que encara queda molt per trobar obres interessants que utilitzin el blog com a eina artística.

Screenfull és un weblog creat per Jimpunk i Abe Linkoln, que explora els límits del mitjà en la línia que van inaugurar els Jodi fa uns anys. Em sembla una aberració que contradiu tots els principis de la pràctica dels blogs, però fàcilment legitimable com a art per l’existència prèvia dels Jodi.

En una línia més poètica trobem un dels primers blogs que va intentar ser considerat blog.art. A Muteblog, de Christina Ray, no són les paraules qui parlen sinó les imatges. Cada post és un fragment d’imatge d’una captura de pantalla de la plana a la que apunta. L’única guia de navegació, doncs, són aquestes petites franges que equivalen en mida i funció a línies de text.

Trashlog és el fotoblog on cada dia Nico Van Hoorn hi penja una imatge d’alguna cosa que ha trobat a les escombraries. M’agrada la bellesa de les petites coses tretes de context. M’hi sento propera.

A Minute library, Johanna Marxer restransmet cada dia a les 10 del matí (hora seva) un minut de video que grava cada matí. Està organitzat en passat (arxiu), present (el video del dia) i futur (idees).

Finalment, destacar un joc que a mi em sembla un dels primers casos reeixits d’utilització d’un blog amb plena consciència com a eina artística. A Reading Class, Richard Rinehart ha creat un blog que no es navega ni cronològicament ni per categories, sinó que l’usuari avança a través de les respostes que escull en un tauler que hi ha al costat, independent del blog, on s’hi despleguen preguntes sobre el concepte de classe. En funció de la resposta escollida el blog es refresca mostrant una o altra entrada, amb textos d’autors que tracten el tema relacionat amb la pregunta i la narració en primera persona de l’experiència de l’autor del blog.

Enllaç al tag de Technorati

One thought on “Blog Day 2005

Comments are closed.