I si els de Mac tenen raó

Com molts sabeu sóc la més ferma defensora del PC… els Macs són molt macos, però el PC és més “de batalla”, serveix per tot, té de tot… massa tonteria aquests del Mac!

Però des de fa uns dies que me n’he adonat que potser una raó tenen: com renderitzen (bé, no sé si es diu renderitzar però ja m’enteneu) la tipografia.

I és que ara tenim un client molt meticulós amb aquest tema. De Mac, per suposat. I, és clar, quan li vaig dir que si feiem servir la Lucida Grande per la seva web no la veuria el 95% dels usuaris, vam començar a buscar la tipografia ideal per la seva web.

Li vaig enviar captures de pantalla de com es veuen les tipografies en Firefox i en Explorer (de PC, per suposat). I les va comparar amb com les veu ell, en Mac. Va quedar horroritzat.

I ens hem anat enviant captures de pantalla de com veig jo les tipografies i com les veu ell… i res a veure. Arghhhh… tot sembla més maco en Mac!

Bé, de moment em quedo amb el PC, la crua realitat. I estic contenta sabent que els dissenys que faig es veuen encara més macos en Mac! Hehe!

3 thoughts on “I si els de Mac tenen raó

 1. Hola !
  d’aquest tema fa temps que n’havia sentit a parlar, en aquest article :
  http://antigrain.com/research/font_rasterization/index.html

  és bastant interessant, explica quina és la fiferència fonamental en la ‘renderització’ o ‘rasterització’ de les fonts als diferents SO, amb gràfics i tot !

  d’altra banda, jo m’he passat a Mac fa 3 mesos, i estic molt content. Jo era usuari exclusiu de Linux desde fa 5 (o més ?) anys, i l’únic que em feia por de passar a Mac es que no tindria l’apt-get, és a dir, un súper-repertori de multitud de software OSS a disposició inmediata.

  Afortunadament, ara mateix Mac és casi-totalment compatible amb FreeBSD, i sobre tot amb POSIX, osigui que la gran majoria de software OSS funciona perfectament amb Mac….
  i amés un sistema de finestres que funciona de puta mare !!! (res a veure ni amb gnome, ni amb KDE ni amb windows, molt millor !).

  amb Mac puc seguir sent un unix-power-user però que no em faci vergonya quan algu veu el sistema de finestres del meu ordinador (inclosa la renderització de fonts !)

 2. A mi també m’estan agafant ganes de pasar-me al Mac, després de ser durant molt de temps de PC, i parlo de l’ordre de més de 20 anys..ara veig que el windows Vista no m’agrada gens, que el Mac, tot i tenir molts inconvenients per mi, és una bona opció per desenvolupar ja que internament es UNIX i amb moltes eines de codi obert incorporades, servidor web, php, ruby,etc etc.. o sigui que el proper portatil que em compri no descarto que sigui un Mac, o un PC amb el Mac OS.

 3. Ja fa temps que he experimentata aquest (d)efecte. De fet no només la tipografia es veu millor en qualsevol navegador de Mac sinó la web en si.
  Després de trencar-me les banyes inútiment contra la fantàstica combinació Win-IE el que he vist és que el que renderitza menys malament en Win és l’Arial o l’Helvètica. El següent font-family al CSS dóna bastant bon resultat.

  font-family:”Lucida Grande”,Arial,Helvetica,Verdana,sans-serif;

  Salut!

Comments are closed.