Com arribar de Barcelona a Badalona

De tant en tant, continuo mirant les estadístiques d’aquest web. Si l’altre dia explicava que les cerques estrella de Google que veien a parar aquí eren Tengo una vaca lechera, Còrsega i Barbapapas, avui explicaré la que segurament és la quarta: Com arribar a Badalona.

Bé, com ja vaig explicar, a Badalona s’hi pot arribar de totes les maneres. Però com que detecto certa reticència per part dels barcelonins que els sembla la fi del món, us faig una mini-guia de com arribar-hi. Concretem:

Tren

Per mi, el millor. És la manera més ràpida per plantar-se al centre, la zona (per mi) més maca, la de l’antic poble, la de l’ajuntament, el carrer del Mar, la Rambla i la platja.

Es pot agafar el tren a Sants, Plaça Catalunya, Arc de Triomf o el Clot. S’ha d’agafar el que va a Mataró, Blanes, Maçanet-Maçanes o Calella, és a dir, tots els que passen per la costa. I tots aquests hi paren. Passen cada 10 minuts o menys i, des de Plaça Catalunya, són 16 minuts. I està integrat, s’hi va amb la tarja del metro.

Metro

Si voleu anar a Badalona en metro heu d’agafar la línia 2. Hi ha 4 parades que són a Badalona, i que cobreixen la meitat de Badalona més propera a Barcelona.

La primera, Artigues i Sant Adrià, us deixa just a la frontera amb Sant Adrià de Besòs, i a prop de Santa Coloma (bé, de la frontera amb Santa Coloma). Serveix si aneu a Artigues, o a Llefià. La següent és Sant Roc, un barri no gaire afavorit.
La següent és el Gorg, on hi ha el pavelló olímpic de bàsquet, que ara és el camp de la Penya, i on hi estan fent a ciutat del bàsquet. Més avall ho estan posant tot potes enlaire per fer arribar un canal del port fins allà dalt (fins que no ho vegi no ho creuré).

I l’última parada és Pep Ventura, al centre, però a 10 minuts a peu del rovell de l’ou (de l’ajuntament, i del carrer del Mar).

Autobús

En autobús, per suposat, s’arriba a tot arreu de Badalona. El que fa la ruta més completa des de Barcelona és el B25. S’agafa a la Ronda Sant Pere, al costat d’Urquinaona, i passa pel Poblenou, atravessa Sant Adrià, arriba fins al centre i puja fins a Pomar (que és l’única manera d’arribar-hi).

Hi ha molts més autobusos que circulen per Badalona, per mes info aquesta és la web:
http://www.tusgsal.net/cat/diabus.htm

I de nocturns també n’hi ha uns quants (deu tenir alguna cosa a veure que l’empresa que fa el servei de nitbus sigui la mateixa?):
http://www.tusgsal.net/cat/nitbus.htm

Bicicleta

Una manera extremadament fàcil d’arribar-hi és en bicicleta. Des de la Barceloneta tot recte. En uns 30 minuts xino-xano us planteu al centre. La idea és anar recte. Si es va per la costa hi ha un caminet de sorra als xiringuitos, un carril bici a la Mar Bella, atravesseu el Fòrum per on més us agradi i continueu. Al fòrum és aconsellable situar-se tenint a prop el tramvia per no fer volta innecessària. Passeu per sota el pont, feu la pujadeta, atravesseu el Besòs i ja sou a Sant Adrià. Allà agafeu la carretereta que passa al costat de la via del tren i que només hi passa algun cotxe de tant en tant i recte. Atravesseu el port i continueu recte. I quan us trobeu l’estació ja hi sou! Fàcil, no té pèrdua.

Actualització: en aquest post teniu la meva ruta òptima per anar de Barcelona a Badalona en bici!

3 thoughts on “Com arribar de Barcelona a Badalona

  1. MolTes GràCies….estàvem desesperades perquè no sabíem arribar de Barcelona al pavelló olímpic de Badalona per anar a veure el concert d’en Bryan Adams!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.