Com arribar de Barcelona a Badalona

De tant en tant, continuo mirant les estadístiques d’aquest web. Si l’altre dia explicava que les cerques estrella de Google que veien a parar aquí eren Tengo una vaca lechera, Còrsega i Barbapapas, avui explicaré la que segurament és la quarta: Com arribar a Badalona.

Bé, com ja vaig explicar, a Badalona s’hi pot arribar de totes les maneres. Però com que detecto certa reticència per part dels barcelonins que els sembla la fi del món, us faig una mini-guia de com arribar-hi. Concretem:

Tren

Per mi, el millor. És la manera més ràpida per plantar-se al centre, la zona (per mi) més maca, la de l’antic poble, la de l’ajuntament, el carrer del Mar, la Rambla i la platja.

Es pot agafar el tren a Sants, Plaça Catalunya, Arc de Triomf o el Clot. S’ha d’agafar el que va a Mataró, Blanes, Maçanet-Maçanes o Calella, és a dir, tots els que passen per la costa. I tots aquests hi paren. Passen cada 10 minuts o menys i, des de Plaça Catalunya, són 16 minuts. I està integrat, s’hi va amb la tarja del metro.

Metro

Si voleu anar a Badalona en metro heu d’agafar la línia 2. Hi ha 4 parades que són a Badalona, i que cobreixen la meitat de Badalona més propera a Barcelona.

La primera, Artigues i Sant Adrià, us deixa just a la frontera amb Sant Adrià de Besòs, i a prop de Santa Coloma (bé, de la frontera amb Santa Coloma). Serveix si aneu a Artigues, o a Llefià. La següent és Sant Roc, un barri no gaire afavorit.
La següent és el Gorg, on hi ha el pavelló olímpic de bàsquet, que ara és el camp de la Penya, i on hi estan fent a ciutat del bàsquet. Més avall ho estan posant tot potes enlaire per fer arribar un canal del port fins allà dalt (fins que no ho vegi no ho creuré).

I l’última parada és Pep Ventura, al centre, però a 10 minuts a peu del rovell de l’ou (de l’ajuntament, i del carrer del Mar).

Autobús

En autobús, per suposat, s’arriba a tot arreu de Badalona. El que fa la ruta més completa des de Barcelona és el B25. S’agafa a la Ronda Sant Pere, al costat d’Urquinaona, i passa pel Poblenou, atravessa Sant Adrià, arriba fins al centre i puja fins a Pomar (que és l’única manera d’arribar-hi).

Hi ha molts més autobusos que circulen per Badalona, per mes info aquesta és la web:
http://www.tusgsal.net/cat/diabus.htm

I de nocturns també n’hi ha uns quants (deu tenir alguna cosa a veure que l’empresa que fa el servei de nitbus sigui la mateixa?):
http://www.tusgsal.net/cat/nitbus.htm

Bicicleta

Una manera extremadament fàcil d’arribar-hi és en bicicleta. Des de la Barceloneta tot recte. En uns 30 minuts xino-xano us planteu al centre. La idea és anar recte. Si es va per la costa hi ha un caminet de sorra als xiringuitos, un carril bici a la Mar Bella, atravesseu el Fòrum per on més us agradi i continueu. Al fòrum és aconsellable situar-se tenint a prop el tramvia per no fer volta innecessària. Passeu per sota el pont, feu la pujadeta, atravesseu el Besòs i ja sou a Sant Adrià. Allà agafeu la carretereta que passa al costat de la via del tren i que només hi passa algun cotxe de tant en tant i recte. Atravesseu el port i continueu recte. I quan us trobeu l’estació ja hi sou! Fàcil, no té pèrdua.

Actualització: en aquest post teniu la meva ruta òptima per anar de Barcelona a Badalona en bici!

3 thoughts on “Com arribar de Barcelona a Badalona

  1. MolTes GràCies….estàvem desesperades perquè no sabíem arribar de Barcelona al pavelló olímpic de Badalona per anar a veure el concert d’en Bryan Adams!!!!

Comments are closed.