Autoservei a les benzineres

Tot i que aquest any m’estic prenent amb calma l’assumpte doctorat, aquest fet no implica que hagi deixat de pensar-hi. Cada dia tinc més clar que el vull encaminar cap a això que alguns en diuen software social, inclosa jo mateixa. És per això que he decidit inaugurar una categoria amb el nom de DIY (do it yourself), un calaix de sastre que em dóna la llibertat de posar-hi tot allò que em sembli que afavoreix la col·laboració diguem-ne distribuïda. En general.

L’altre dia vaig creuar amb el meu pare entre els sortidors d’una benzinera. A terra hi havia un petit bassal de benzina: això fa uns anys no hagués passat. Si els haguéssin dit que la gent tocaria les màquines. Ai!

I em va semblar que tenia raó. Cada vegada es confia més en les persones, en la seva capacitat de fer-se ells mateixos la feina (i estalviar-se, de pas, un sou). I mi em sembla que aquests fenòmens de delegació en l’usuari tenen molt a veure amb el que està passant a Internet. I sense els perills que comporta la benzina.