100.000 Memrys!

L’1 d’octubre vam fer públic a través dels fòrums de Flickr el primer joc que hem fet amb el Dani utilitzant l’API de Flickr: el Memry. Avui hem arribat a les 100.000 partides jugades.

Quan deixes una aplicació a Internet no saps ben bé quina vida tindrà: d’alguna manera esdevé autònoma, subjecta a l’ús que en faci la gent. Amb el Dani, hem seguit l’evolució del Memry, per a nosaltres absolutament sorprenent.

Els primers dies va començar a circular pels fòrums de Flickr i, mica en mica, es va propagar per l’àmbit dels blogs anomenem-los especialitzats. Ens sorprenia que el navegador més utilitzat (un 60%-70% del total) fos Firefox. No sabíem que tanta gent el tingués instal·lat.

L’explosió va venir el dia en que Jason Kottke ens va enllaçar des del seu blog, amb la peculiaritat que va personalitzar-lo (passant el tag directament a través de la URL) amb les seves imatges. Ara com ara, 1.800 persones han jugat amb el seu tag, el segon més emprat.

Una altra sorpresa va ser que, des del primer dia, els tags més habituals corresponen a marranades. A excepció de kottke i ErnieHsiung, els més buscats (i amb diferència) són els que el Dani ha utilitzat per etiquetar aquesta imatge. Potser som massa ingenus, però mai havíem previst aquesta utilitat. Totes les proves les havíem fet amb flowers, cats, birds, dogs i Tamperes

Des de fa dies, un cop superada la fase d’oasi de blogs especialitzats i sabedors de la possibilitat de buscar qualsevol tag, el Memry ha entrat a formar part de planes de tonteries, passatemps i acudits variats, la majoria d’elles infumables. Pels comentaris, es dedueix que els qui l’utilitzen no saben d’on surten les imatges. Per ells és un simple joc on, coi!, et surten fotos de qualsevol cosa que demanes. I els sembla normal.

Evidentment, el públic que tenim ara és molt més ampli i molt més dispers, molt menys conscient que el del començament. Ara tenim els usuaris reals d’Internet, i ara em sembla més lògic que Explorer s’endugui cada dia més del 80% de les visites. Segurament, això és Internet ara.

Bé… continuarem seguint les sorpreses que ens depara el Memry… i de moment anem preparant una altra aplicació!

3 thoughts on “100.000 Memrys!

Comments are closed.