Sobre els fantàstics CSS per posicionar

No cal dir que em sembla fantàstic que la web sigui accessible, semàntica, estàndard i totes aquestes coses. I que separar la presentació del contingut no és cap mala idea. I que deixar la presentació pels CSS em sembla molt lògic.

Però em molesta que es venguin els CSS com la panacea que tot ho soluciona. Com l’únic que fa que avui en dia una web estigui ben feta.

Crec que abans de posar-se a maquetar-ho tot en CSS caldria complir uns quants requisits, com que la informació estigui ben estructurada, que no hi hagi textos (llargs) en imatge (m’atreviria a dir que ni curts), i que el disseny no tingui gaire ornaments, per dir-ho d’una manera entenedora. Només en el cas que es donin totes aquestes condicions (i moltes més, per suposat) ha de ser exigible una maquetació exclusivament amb CSS.

I és que crec que els CSS venen a ser la guinda de la web perfecta, però que no solucionen res si la base trontolla.

No entenc els mil tutorials que hi ha per fer cantonadetes rodones (bé, jo sí que ho entenc, sóc dissenyadora i m’agrada fer cantonadetes rodones) que fan servir mil divs i quaranta trampes per aconseguir que es vegin els cantos arrodonits. Em sembla igual de trampós que fer servir taules pel mateix propòsit.

Vindria a ser com l’exemple típic del qui demana primer, segon, tercer plat i postre i el cafè amb sacarina. Tanta tonteria per no res.

O condicionar l’estructura perquè nosaltres poguem fer el disseny que ens agrada (ja sé que els divs no són significants, però omplir el contingut d’etiquetes per adaptar-lo a la forma també em sembla perjudicial, si més no, contrari a la filosofia 100%CSS). Què passarà quan vulguem canviar el disseny i tinguem mil divs en el contingut que ens facin nosa? O en necessitem d’altres per poder adaptar-hi el nostre nou disseny?

Bé, no és que no suporti els CSS (al contrari, els estic començant a agafar carinyo després de tant barallar-m’hi)… només és que em preocupa l’actitud extremadament purista que sembla l’única vàlida que hauria de ser l’aplicada a tot arreu, quan és impossible que totes les webs siguin tan netes, tan impecables.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.