Farem compostatge!

Paquet del compostador encara amb el cartró on hi posa Can-o-worms "Odorless living composter"

Avui hem anat a Can Cabanyes a recollir el compostador que tan amablement ens ha cedit l’Ajuntament de Badalona (aquestes coses s’han d’aprofitar!)

Abans de donar-nos-el, ens han fet una xerrada sobre el seu funcionament, com l’hem de cuidar, què hem de fer i què no… i és que és més complicat del que sembla!

La primera sorpresa ha estat que haurem d’adoptar mil cucs que, si els cuidem bé, d’aquí poc en seran 5000 o 6000. Quina responsabiltat! Si els donem massa menjar es moriran perquè no se’l podran cruspir tot i es podrirà, si els en donem massa poc no es reproduiran, si fa massa fred o massa calor no menjaran tot el que poden… ufuf! Pobrets cucs!

Ens han dit que a aquests cuquets els agrada la poma, la pera, la síndria, el meló i molt molt (justament perquè ja està mòlt) el marro del cafè. Que el plàtan no els agrada tant però que se’l mengen i que no poden menjar carn perquè acabarien rebentats!

Avui, per culpa de la vaga de transportistes no ens han pogut donar els cucs, i ens han tornat a convocar el dia 26 per fer-nos entrega de les nostres noves mascotes. A veure si les sabem alimentar!

A canvi, ells ens fabricaran un adob boníssssim en forma líquida i d’humus (com terra negra), i les nostres plantes faran molt més goig.

Ja anirem explicant si els sabem cuidar prou bé…

Per cert… els senyors que es dediquen a aquestes coses (entre d’altres, suposo) són els de http://www.compostadores.com/

One thought on “Farem compostatge!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.